Aby zarejestrować nowe konto, proszę przesłać login i email na vasco@fc-porto.pl
Moderator: Redakcja
Minimalne wymagania sprzętowe
Procesor: Intel Q6600 Core2 Quad 2.4Ghz / AMD Phenom 7950 Quad-Core / AMD Athlon II X4 620 lub ekwiwalentny
Karta grafiki: z obsługą DirectX 11 (ATI Radeon HD 5770 lub Nvidia GTX 650)
Rekomendowane wymagania sprzętowe
Procesor: Intel i5-2550 3.40GHz / AMD FX-6350 Six-Core lub ekwiwalentny
Karta grafiki: z obsługą DirectX 11 (ATI Radeon HD 687 / Nvidia GTX 460)
umbro122 napisał(a):Pytanie do kogoś ogarniętego jeśli chodzi o sprzęt komputerowy - chodzi o Fifę 15.
Planuje ją kupić, właściwie to już zamówiłem, ale po zainstalowaniu demo trochę się przeraziłem. Wszystko ładnie chodzi, ale podczas meczu strasznie się zacina. Kupiłem laptopa jakieś pół roku temu i chciałem, żeby był uniwersalny - do pracy i do gier.
Wymagania FIFY:
- Kod: Zaznacz cały
Minimalne wymagania sprzętowe
Procesor: Intel Q6600 Core2 Quad 2.4Ghz / AMD Phenom 7950 Quad-Core / AMD Athlon II X4 620 lub ekwiwalentny
Karta grafiki: z obsługą DirectX 11 (ATI Radeon HD 5770 lub Nvidia GTX 650)
Rekomendowane wymagania sprzętowe
Procesor: Intel i5-2550 3.40GHz / AMD FX-6350 Six-Core lub ekwiwalentny
Karta grafiki: z obsługą DirectX 11 (ATI Radeon HD 687 / Nvidia GTX 460)
8 GM Ramu jest, ale chodzi mi o procesor i kartę graficzną, bo się na tym nie znam - przy zakupie lapka pomógł mi informatyk.
Procesor: Intel Core i7-3537U -> o ile pamiętam do tankowanie 3.10 GHz
Grafika: NVIDIA GeForce GT 740M
domi napisał(a):Według mnie te podzespoły, które podałeś powinny wystarczyć, by grać swobodnie w FIFA 15. Dla pewności jednak spróbuję skontaktować się ze znajomym, który jest bardziej obeznany w tych sprawach niż ja. Jak będę znał odpowiedź, to tu Ci ją napiszę
Edit:
Dostałem odpowiedź od znajomego w tej sprawie, o to treść tej wiadomości:
"- Laptopy jest trudno oceniać w stosunku do gier, bo podzespoły niby są takie same, ale najczęściej są nieco okrojone (najczęściej obniżane jest taktowane procesorów).
- W mojej opinii te podzespoły wydają się ok, ale mówił, że ściągnął demo i mu trochę przycina podczas meczów.
Może to dlatego, że to demo?
-A czy obniżał on poziom szczegółów?" Znaczy ustawienia graficzne zmieniał?
-Tego nie wiem, ale być może tego nie robił.
-Słyszałem, że niby demo jest gó****no zoptymalizowane. Warto by było poczekać do premiery i z recenzji dowiadywać się czy coś się zmieniło w tej materii."
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości