przez pawcyk27 » wtorek, 11 września 2012, 14:49
Dwa dni temu pojawiły się informacje, że zarząd Besiktasu zgodził się na powrót Quaresmy do drużyny. Trener Besiktasu stwierdził : Ja nie patrzę na to, co zawodnik zrobił w przeszłości, jestem bardziej zainteresowany tym, co gracz może zaoferować zespołowi w przyszłości. Spotkam się z Quaresmą w celu omówienia sytuacji i jeśli zgodzi się na moje warunki, dołączy do zespołu..
Quaresma został odsunięty od drużyny przed sezonem gdyż popadł w konflikt z trenerem, a także nie zgodził się na obniżenie płac z 3,75 milionów euro do 2 milionów euro za sezon. Był wystawiony na listę transferową lecz nie znalazł nowego klubu.
Najnowsza informacja dotycząca Ricardo to taka, że ten nie został zgłoszony do rozgrywek UEFA .Został również przesunięty do rezerw zespołu. Quaresma ma zamiar złożyć jakąś skargę i w styczniu poszukać nowego pracodawcy. Jest bowiem wściekły, że przez najbliższą rundę nie zagra w żadnym poważnym spotkaniu.
Ricardo zdobył 18 bramek i zaliczył 27 asyst w 73 występach w barwach "Czarnych Orłów".