Transfery

Moderator: Redakcja

Re: Transfery

Postprzez umbro122 » wtorek, 15 maja 2012, 16:08

Montolivo z Fiorentiny do Milanu za darmo.
Van Bommel oficjalnie w PSV za darmo. Kontrakt na rok.
Bret Holman z Alkmaar do Aston Villy za darmo.
Borussia kupiła młodego pomocnika Energie Cottbus, Leonardo Bittencourt za 3 mln euro.
Barrios odszedł za 10 mln euro do Guangzhou Pharma.
Julian Koch wypożyczony z Borussi do Duisburga.
Bayer Leverkusen kupił obrońcę, a sprzedał napastnika. Konkretnie Derdiyok do Hoffenheim za 5,5 mln, a kupili Philippa Wollscheida z Nurnberg za 7 mln.
Ivica Olić za darmo w Wolfsburgu!
umbro122
Manager

Postprzez pawcyk27 » czwartek, 17 maja 2012, 14:53

Fredy Guarin wykupiony z naszego zespołu. Za Kolumbijczyka otrzymujemy 12-13 milionów euro, a jego nowym pracodawcą jest Inter Mediolan.
pawcyk27
Manager

Postprzez Michał » czwartek, 17 maja 2012, 15:26

Transfer definitywny Guarina był tylko kwestią czasu. Od kiedy odszedł na wypożyczenie do Interu, wiedziałem, że już nie wróci. Szkoda, bo lubiłem tego piłkarza, ale myślę, że więcej niż 15 milionów za niego byśmy nie dostali. Grunt, to dobrze spożytkować kasę, którą za niego otrzymaliśmy.
Michał
Kluczowy zawodnik

Postprzez umbro122 » czwartek, 17 maja 2012, 15:31

Dostaliśmy 11 milionów za niego + nieujawniona kwota przy wypożyczeniu. Ciekawe co z Belluschim? Czy Genoa zdecyduje się po zatrzymać.
umbro122
Manager

Postprzez Michał » czwartek, 17 maja 2012, 21:07

umbro -> obawiam się, że tak...
Michał
Kluczowy zawodnik

Postprzez Michał » czwartek, 17 maja 2012, 21:20

FC PORTO POZYSKAŁO FABIANO FREITASA Były już bramkarz Olhanense od nowego sezonu będzie reprezentował barwy Smoków. Co myślicie o tym transferze, bo jak dla mnie jest to świetne posunięcie ze strony władz Porto. Młody jak na bramkarza (24 lata) z potencjałem może w niedalekiej przyszłości stać się godnym następcą Heltona. Oto filmik z jego najlepszymi paradami: http://www.youtube.com/watch?v=U0EDrbPqPQU
Michał
Kluczowy zawodnik

Postprzez umbro122 » czwartek, 17 maja 2012, 22:43

To już oficjalny transfer? Jest gdzieś jego potwierdzenie? Póki co na oficjalnej stronie jest tylko potwierdzenie transferu Guarina. http://www.fcporto.pt/Noticias/Futebol/ ... _69002.asp . Czekam na potwierdzenie na oficjalnej stronie ;)

Ciekawe czy to oznacza, że Bracali odejdzie? Jeżeli tak to szkoda, bo go lubię 8)
umbro122
Manager

Postprzez umbro122 » piątek, 18 maja 2012, 18:30

Mario Fernandes przeszedł z Gremio do CSKA za 13 mln euro, a podobno interesował się nim nawet Real Madryt.
Tom Starke zastąpi Hansa Jorga Butta w Bayernie, który pożegnał się już z tym klubem. Starke przyszedł za darmo z Hoffenheim.
Granit Xhaka odchodzi z mistrza Szwajcarii, FC Basel do czwartego zespołu ligi niemieckiej, Borussii M'Gladbach. Kwota transferu to 8,5 mln euro.
umbro122
Manager

Postprzez marcelo » sobota, 19 maja 2012, 10:18

AVB jest przymierzany do Liverpoolu. Niepokoi mnie to trochę. Jestem fanem Liverpoolu a po tym co pokazał w Chelsea to nie wiem czy to klub dla Niego
"Niektórzy uważają, że piłka nożna jest kwestią życia i śmierci. Jestem rozczarowany takim podejściem. Zapewniam, że jest czymś znacznie, znacznie ważniejszym"
marcelo
Junior

Postprzez Michał » poniedziałek, 21 maja 2012, 14:48

Również bardzo lubię Liverpool, ale nie mogę się z tobą zgodzić, że AVB się tam nie nadaje. Jest to bardzo młody trener (co jest chyba jego największym minusem), który ma zapewne głowę pełną pomysłów do zrealizowania. w Chelsea mu nie poszło, bo miał wokół siebie wielu rówieśników, którymi musiał kierować. W Lverpoolu gra tylko dwóch liczących się piłkarzy po 30 (Gerrard, Carra) (no może jeszcze Bellamy)... Poza tym w mieście Beatelsów (nie wiem czy tak to się pisze :P ) jest na pewno dużo mniejsza presja niż w Londynie. Ja jestem jak najbardziej za takim rozwiązaniem, a jeśli AVB i tam nie pójdzie, to powinien poszukać pracy w innym kraju (Hiszpania, Włochy)...
Michał
Kluczowy zawodnik

Postprzez marcelo » poniedziałek, 21 maja 2012, 15:21

No nie wiem czy tam nie ma takiej presji. Liverpool pierwszy raz od wielu lat jest za Evertonem (to mnie najbardziej denerwuje) i do tego jest to kolejny sezon bez Ligi Mistrzów. Co prawda jest Liga Europejska, ale to nie to samo. Nie ten sam prestiż. Tutaj (w Liverpoolu) też nie będzie miał czasu na przebudowę zespołu, jaką chciał mieć w Chelsea. Z tych piłkarzy co są teraz i kilku nowych może musiałby doczłapać się do tego 4 miejsca
"Niektórzy uważają, że piłka nożna jest kwestią życia i śmierci. Jestem rozczarowany takim podejściem. Zapewniam, że jest czymś znacznie, znacznie ważniejszym"
marcelo
Junior

Postprzez pawcyk27 » wtorek, 22 maja 2012, 13:32

Michał Pazdan przechodzi z Górnika Zabrze za darmo do Jagiellonii Białystok
pawcyk27
Manager

Postprzez umbro122 » czwartek, 24 maja 2012, 20:36

Ola John w Benfice. Według mnie to bardzo dobry transfer naszego największego rywala :/
Anderson Polga nie przedłuży kontraktu ze Sportingiem.
Joao Pereira odejdzie z Sportingu do Valencii.
umbro122
Manager

Postprzez pawcyk27 » czwartek, 24 maja 2012, 20:57

Ola John faktycznie skurczybyk młody, szybki z potencjałem by zostać gwiazdą :D... Co do kolejnych nowych transferów to Arek Głowacki wrócił do Wisły Kraków :) Z Krakowskim klubem pożegnali się już za to Lamey, Dragan Paljić i Dudu Biton.

EDIT :

Martin Caceres wykupiony przez Juventus Turyn za 8 mln euro.
pawcyk27
Manager

Postprzez umbro122 » niedziela, 3 czerwca 2012, 16:20

Dirk Kuyt oficjalnie w Fenerbahce.
umbro122
Manager

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Varia