Pogrom Milanu, z miejsca eliminuje Arsenal. Moim zdaniem Kanonierzy nie zdołają strzelić 5 bramek u siebie. APOELowi z całego serca życzę, aby... odpadł
. Zenitowi tak samo.
I myślę, że obie drużyny odpadną. Benfice mimo wszystko kibicuję w europejskich pucharach (jak wszystkim innym drużynom portugalskim). Boateng zdobył faktycnie przepiękną bramkę (ale on tylko takie zdobywa
) Kiedy grał jeszcze w tonącym wtedy Portsmouth, liczyłem, że trafi do Portom, niestety tak się nie stało.
Barcelony nie lubię, ale raczej powinna awansować. Jeśli chodzi o inne pary 1/16 finału LM to tak:
CSKA - Real - Rosjanie grają u siebie, ale więcej niż jedną bramkę nie strzelą, a raczej nie strzeli (Seydou Doumbia). Real w tym sezonie jest w niesamowitej formie, w ogóle się nie potykają. Real strzeli co najmniej 2-3 bramki.
Napoli - Chelsea - kibicuję Napoli (moja ulubiona włoska drużyna obok Palermo) i wierzę, że awansują. Choć obiektywnie pisząc to Chelsea ma większe szanse i to ona jest faworytem. Skromne 1:0 mi wystarczy.
Basel - Bayern - tu już zdecydowanym faworytem jest Bayern. Basel sprawiło niespodziankę (czyt. wyeliminowało Man Utd) dzięki dobrej postawie swojej ofensywy, a raczej słabej postawie defensywy Czerwonych Diabłów. Obrona Niemców w tym sezonie spisuję się świetnie, więc widzę małe szanse na awans Szwajcarów. Obstawiam 1-2.
Olympique - Inter - z tego co mi się zdaje Inter nie może chyba wystawić Guarina w LM w tym sezonie, bo jeśli mógłby w tym meczu kibicował bym Interowi. Moim zdaniem te mecze mogą zakończyć się dwoma remisami i o awansie zadecyduje ilość strzelonych bramek na wyjeździe lub dogrywka/ rzuty karne.