przez Michał » niedziela, 18 sierpnia 2013, 22:03
Jak dla mnie to Smoki grają dzisiaj średnio. W sumie nie ma się do kogo niby przyczepić, ale wynik nie jest pozytywny. Na razie na plus jak dla mnie Lucho, Jackson i Defour, na minus Fernando i Lica. Lucho posłał kilka fajnych prostopadłych piłek, m.in. do Alexa Sandro, czy Licy. To on dośrodkował na głowę Jacksona przy nie uznanym golu. Jackson na plus, bo strzelił, poza tym szuka piłki, wychodzi na pozycję, groźny strzał głową. Defour zasłużył na duży plus swoją grze w obronie. Wiele naprawdę ważnych odbiorów. Co do jego gry ofensywnej to niestety szkoda słów. Nie daje nic zespołowi z przodu, wszystkie jego ( i tak rzadko wykonywane) podania do przodu kończą się stratą. Feranando słabo, pokazał się tylko tą żółtą kartką. Nie wiem, może oglądam mało uważnie, ale nie widziałem ani jednego skutecznego odbioru ani wślizgu Talizmao. Josue widać, że szuka piłki, chce rozgrywać, ale na razie wychodzi mu to z różnych skutkiem. Widać brak zgrania z nowymi kolegami, ale widzę w nim potencjał do zastąpienia Joao. W drugiej połowię liczę na szybkie zmiany Quintero i Herrery za Fernando z żółtą kartką, którego spokojnie może zastąpić dzisiaj Defour, i za bezproduktywnego Licę. Mam nadzieję, że mimo wszystko wyjdziemy zwycięsko z tego meczu, ale do tego potrzeba trochę polotu, kreatywności i niekonwencjonalnych podań i dryblingów, które mogą nam dać Kolumbijczyk z Meksykaninem.