Transfer Tello stał się już faktem i myślę, że sporo wniesie do drużyny. Transferów do klubu było już całkiem sporo i tak naprawdę zostały 2 niewiadome: Brahimi i Jimenez, którego bardzo bym chciał u nas. Obecnie mamy bardzo szeroką kadrę i pasowałoby chyba trochę ją uszczuplić...
*5 bramkarzy. Tutaj sprawa prosta bo najprawdopodobniej odejdzie
Bolat.
*Obrona. Trwa głupia sytuacja z
Rolando i jeżeli dalej będzie się ona tak ciągnąć to nie zarobimy ani grosza na naprawdę solidnym defensorze... Boki obsadzone (
Danilo, Sandro, Garcia, Opare), środek też (
Indi,Reyes,Maicon, Ba) i trzeba poczekać na potwierdzenie odejścia
Mangali*W pomocy mamy aż 11 zawodników i nie mam pojęcia jaką trójkę wybierze trener. Pewniakiem wydaje się być
Casemiro ale reszta?
Herrera, Quintero, Eduardo, Josue, Evandro, Torres, Tiago Rodrigues, Graca czy
Defour. Ten ostatni moim zdaniem powinien odejść podobnie zresztą jak
Tiago Rodrigues, który u nas się już nie przebije. Transfer Torresa przy tak obszernej ilości rozgrywających był nie potrzebny...
*Atak.Tutaj to totalna masakra. 13 zawodników i zaledwie 3 typowych środkowych:
Martinez, który lada dzień może odejść,
Paciencia i Ghilas. Obaj chyba jak na razie nie są w stanie zastąpić Martineza. Jest jeszcze Adrian Lopez ale czy on jest takim typowym środkowym? Chyba nie. Na skrzydła również tylko 2 miejsca i wydaje mi się, że już zajęte:
Quaresma i Tello. W takim wypadku sprzedać powinniśmy
Varelę, któremu rola rezerwowego na pewno nie będzie odpowiadać. Dobrymi zmiennikami wydają się być:
Kelvin, Adrian Lopez(?) i Ricardo Pereira. Jest jeszcze
Lica ale jestem ciekaw czy nowy trener będzie na niego stawiał. Pozostają
Sami, Kayembe, Djalma (pasuje sprzedać).
Jeżeli byłbym trenerem to na dzień dzisiejszy, na pierwszy mecz wystawiłbym taką 11 (nie wliczam Mangali) :
Fabiano
Danilo Indi Maicon A.Sandro ---->Maicon za Rayesa bo ten jak grał w poprzedniej rundzie proste błędy popełniał
Casemiro
Quintero Herrera ----> Myślałem nad Eduardo lub Josue w miejsce Quintero ale jednak młodzieniec

Quaresma Jackson Tello