*Jeżeli chodzi o FC Porto to transfery oceniam na plus. Pozyskaliśmy kilku naprawdę dobrych i przyszłościowych graczy za niewielkie pieniądze :
Seri,Caballero i oczywiście
Reyes, który dołączy do nas przed kolejnym sezonem. Co do dwóch nowych graczy w podeszłym jak na piłkarza wieku (
Marat i Ledson)to mały minusik z mojej strony. Gracze bardzo doświadczeni, którzy zapewne dadzą sporo drużynie ale jak dla mnie transfer o jednego za dużo. Po rundzie wróci Djalma, a więc skrzydła mamy naprawdę mocne. Aha, wrócił jeszcze do nas Fucile z czego się bardzo cieszę !

*Szkoda mi
Waltera, który został wypożyczony ale skoro sam nie chciał zostać to chyba szkoda na niego czasu. Wypożyczyliśmy
Venture, Rafę, a sprzedaliśmy
Lopesa i Souze. Z tej czwórki szkoda mi tylko Souzy z którym wiązałem nadzieje na przyszłość

*Kleber i Iturbe. Podobnie jak Michax, na dzień dzisiejszy obydwu bym wypożyczył jeśli byłoby to możliwe (w przypadku Iturbe jest).
*Mam nadzieję, że uda nam się zarobić na Rolando. W końcu musimy go gdzieś sprzedać. Jeżeli teraz nie odejdzie to jego wartość drastycznie spadnie w dół (i tak już poleciała całkiem sporo). Myślę, że to jedyny gracz, który może odejść od nas jeszcze w tym okienku. Kleber pewnie zostanie.
*Szkoda, że nie wrócił do nas Rychu i wybrał forsę. Trudno. Mam nadzieję, że w zamian za to pozyskamy na następny rok Herrere

Udało się nam zatrzymać Fernando z czego się bardzo cieszę. Czy ktoś jeszcze dołączy? Jedyną plotką w którą trochę wierzę to transfer Riquelme (nawet chciałbym go u nas zobaczyć). Transfery Vietto i tych dwóch młodych Wenezuelczyków chyba nie dojdą do skutku.
*Co do transferów innych drużyn. Przypomnę te, które dotychczas byłby najbardziej spektakularne : dołączenie
Moury do PSG,
Daniel Sturridge kupiony za 15 baniek przez Liverpool,
Milik do Leverkusen za 2,6 mln,
Demba Ba w Chelsea za 7,5 mln funtów,
Joe Cole i Chamakch w West Hamie,
Giuseppe Rossi z Villareal do Fiorentiny za 11 milionów euro,
Pato w Corinthians, powrót "Małego" do Wisły i odejście z klubu Meliksona, powrót
Sahina do Borussi,
Loric Remy w QPR,
Quaremsa w Al Ahly, przełużenie kontraktu przez
Wolcotta,
Sneijder do Galatasaray,
Zaha w Manchesterze Utd,
Rafał Wolski z Legii do Fiorentiny za 2,8 milionaeuro.
*Jeszcze parę rzeczy się pewnie wydarzy. Czekam na transfer Beckhama, Anelki i może Cuenci z Barcy.